середу, 24 лютого 2016 р.

Робота комунального підприємства на контролі у районної ради



    В районі з 2009 року для експлуатації об’єктів житлово-комунального господарства, будівництва, ремонту і експлуатації споруд водопостачання і водовідведення, мереж теплозабезпечення і каналізації, нового будівництва, капітального ремонту будинків та споруд, а також надання комунальних послуг населенню (вивіз твердих побутових відходів та інші питання) було створено комунальне підприємство «Агрокомсервіс».
         В ході зустрічей депутатів районної ради з жителями населених пунктів, на робочих нарадах з селищним, сільськими головами було багато нарікань на роботу цього підприємства. Крім того депутати попереднього скликання неодноразово наголошували про незадовільну роботу керівника КП "Агрокомсервіс". Створена була комісія з числа депутатів VI скликання для проведення аналізу роботи. Слід зазначити, що зауваження викладені у висновках роботи комісії, не усунені.
         Новий склад депутатів районної ради намагався виправити ситуацію. За зверненням керівника КП «Агрокомсервіс» було надано фінансову підтримку в грудні 2015 року та січні 2016 року в розмірі більше 165 тис.грн. Але в ході проведеного аналізу фінансового та матеріально-технічного стану підприємства виявлено, що виділені кошти не поліпшили ситуацію з фінансовим станом підприємства. Кредиторська заборгованість КП «Агрокомсервіс» на 15.02.2016 склала 482831 грн.
         Крім  того, з 2013 року на підприємстві відсутня ліцензія на будівельно-монтажні та інші види робіт, в той же час такі ліцензії були виготовлені на керівника КП «Агрокомсервіс», як на фізичну особу- підприємця та наближених до неї осіб. Тому, всі роботи, які б могло виконувати КП "Агрокомсервіс", виконувалися ФОПами.
     Зважаючи на чисельні скарги населення району на незадовільне надання послуг КП "Агрокомсервіс" було проведено конкурс і змінено керівника цього підприємства, про що ми повідомляли раніше.
         Костянтин Солнцев, новий директор КП "Агрокомсервіс" з 15.02.2016 року знайшов можливість погашення обов’язкових платежів та частини кредиторської заборгованості. Вивезено тверді побутові відходи з населених пунктів сільських рад з якими укладені договора.
         Районна рада, як засновник комунального підприємства бере на контроль питання роботи комунального підприємства. Проведено робочу нараду з керівником і визначено плани подальшої діяльності.