середу, 25 травня 2016 р.

Сільська бібліотека – інформаційний центр громади



З метою підвищення професійної майстерності бібліотечних працівників району в Ганнівській сільській бібліотеці відбувся семінар-тренінг «Сільська бібліотека – інформаційний центр громади».
Робота семінару розпочалася повідомленням директора ЦБС Чикар С.В. «Зв’язки з громадськістю як елемент бібліотечної політики». З досвіду роботи виступила завідуюча Ганнівською сільською бібліотекою Гончарова Г.А. «Бібліотека – організатор доступу до сучасного інформаційного простору»...

       Були надані  методичні консультації і поради за темами: «Взаємодія з громадськістю як напрям діяльності сільської бібліотеки», «Реклама бібліотеки і видавнича діяльність – важливі засоби організації позитивного іміджу бібліотеки» бібліографом ЦБС Рубцовою М.В., «Розвиток читацької активності дітей та юнацтва» завідуючою методико-інформаційним відділом ЦБС Бордовською О.В.. В консультаціях розкрито форми і методи формування інформаційної культури серед дітей та юнацтва, застосування можливостей Інтернету в інформуванні громадськості, проведенні заходів.
До жвавого спілкування семінару-тренінгу спонукали виступи Романченко В.М. – завідуючої Святогорівською сільською бібліотекою «Чи стала ваша бібліотека громадським осередком?», Тирінової Л.А. – завідуючої Золотоколодязької сільської бібліотеки «Якого інформаційного забезпечення потребують користувачі», Бєгєй Г.С. – бібліотекаря Вірівської сільської бібліотеки «Чи змінювалось і як саме ставлення користувачів до вашої бібліотеки протягом останніх двох років? Які додаткові можливості ви вбачаєте для покращення іміджу закладу?», Іваницької Г.В. – завідуючої Світлівською сільською бібліотекою, Камінської Л.В. – бібліотекаря Новоукраїнської сільської бібліотеки «Які напрями роботи сільської бібліотеки слід вважати пріоритетними? Як визначити і реалізувати ці пріоритети».
Проведення «Ділової гри» (треніг) для бібліотекарів району завершило роботу семінару.