четвер, 16 червня 2016 р.

Земельне питання на контролі районної ради



         Першим кроком до відкриття потужного резерву фінансових надходжень до місцевих бюджетів є інвентаризація земель сільськогосподарського призначення. І на її необхідності постійно наголошували депутати районної ради. До виконання цього завдання активно взялися районна державна адміністрація, депутати районної ради спільно з податковою службою.
        Реальна інвентаризація земель сільськогосподарського призначення – робота не одного дня, і навіть місяця. Адже інформація про землі й угіддя, яка подавалася раніше до райдержадміністрації, часто була формальною і не відображало реального стану речей.

          На сьогодні багато земельних ділянок використовується без укладення договорів оренди, у районі чималу площу займають так звані «приорані» невраховані ділянки, не завжди прозоро використовуються невитребувані та неуспадковані земельні паї. Як результат – відсутність необхідних відрахувань до місцевого бюджету.
      У такій роботі мають бути зацікавлені перш за все, самі сільські та селищні ради, адже – це не просто надходження до їхніх бюджетів, це поліпшення умов навчання дітей в утеплених та відремонтованих дитячих садочках і школах, зміцнення матеріально-технічної бази сільських медичних закладів та підвищення, внаслідок цього,  рівень медичного обслуговування місцевого населення, відремонтовані клуби та сільські дороги.
   За ініціативою членів постійної комісії з питань АПК, земельних відносин, екології, промисловості та раціонального використання природних ресурсів (голова Шаров В.С.) було запропоновано розпочати роботу спільно з податковою інспекцією по легалізації ведення товарного сільськогосподарського виробництва. 
      Слід відзначити, що деякі вихідці почали реєструвати свою діяльність.