вівторок, 27 червня 2017 р.

ДЕРЖАВНА РЕЄСТРАЦІЯ НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ В ПОЛОГОВОМУ БУДИНКУ – СЕРВІС МІН’ЮСТУ



             Перший  офіційний   документ  дитини – свідоцтво про народження. Державну реєстрацію народження    дитини   проводять  у відділі     державної   реєстрації актів цивільного стану або у пологовому будинку.
            Щоб зробити невеликий внесок для комфорту жінок, які  народжують майбутнє покоління,  з метою   реалізації  сервісів  Міністерства  юстиції України, забезпечення ефективної роботи відділів державної реєстрації актів цивільного стану   та   створення сприятливих умов, спрямованих на спрощення доступу громадян до  адміністративних послуг щодо державної реєстрації   народження дитини,   запроваджено    новий сервіс,
який   передбачає   прийняття    працівниками   Добропільського    районного    відділу державної  реєстрації    актів   цивільного стану Головного територіального управління юстиції   у   Донецькій  області      документів,   необхідних  для проведення державної реєстрації        народження        дитини    та    видачу свідоцтва про народження дитини, безпосередньо у закладах охорони здоров’я.   Тепер матерям,   які      народили дитину, можна навіть не виходити з пологового, аби    отримати     свідоцтво    про народження малюка.
            Перелік    документів    для    реєстрації     народження у пологовому будинку не відрізняється   від     того,   що     необхідний    для   реєстрації безпосередньо в органах державної реєстрації актів цивільного стану.
           Отже,     для        реєстрації народження   в пологовому будинку потрібно надати оригінали таких документів:
  
1. Медичне свідоцтво про народження, видане закладом охорони здоров’я;
  
2. Паспорта батьків;
  
3. Свідоцтво про шлюб (за наявності зареєстрованого шлюбу).
      У випадку наявності різних прізвищ у батьків, обов’язкова згода обох батьків на присвоєння прізвища дитини.
        Якщо дитина народилась у батьків, які не перебувають у зареєстрованому шлюбі, і батько дитини    бажає      визнати батьківство при державній реєстрації народження, присутність обох при проведенні державної реєстрації народження дитини  і   подання ними спільної заяви про визнання батьківства є обов’язковими.
      Відповідно     до      частини    першої статті 135 Сімейного кодексу України, при народженні дитини у матері, яка не перебуває у шлюбі, запис про    батька  дитини у Книзі реєстрації народжень провадиться за прізвищем та громадянством матері, а ім’я та по батькові батька дитини записуються за її вказівкою.
       
Свідоцтво про народження дитини можна отримати безпосередньо в пологовому будинку.
      Години прийому та видачі документів у пологовому КЛПЗ «Добропільська лікарня інтенсивного лікування»:
   Понеділок, четвер з 08 :00 до 09: 30 та з 13: 00 до 14 :30
  За період з 01січня 2017 року по теперішній час, даною послугою  скористалося  9   жінок, які проживають на території Добропільського  району.

Джерело: Добропільський районний відділ державної    реєстрації    актів   цивільного   стану     Головного територіального управління юстиції    в   Донецькій  області.