пʼятницю, 20 жовтня 2017 р.

Про візит Добропільчан очима Великоберезнянців



    12 жовтня 2017 року Великоберезнянський район з триденним візитом відвідала делегація Добропільського району Донецької області. У її складі - голова Добропільської районної ради Белянкіна Тамара Миколаївна, заступник голови районної ради Стрепоченко Ірина Петрівна, Золотоколодязький сільський голова Сидоренко Тетяна Борисівна, Добропільський сільський голова Павлова Ганна Іванівна. При в’їзді в район хлібом і сіллю гостей зустріли голова районної ради Ярослав Шукаль, депутати районної ради та сільські, селищний голови.
     З нагоди свята - Дня Захисника України було покладено корзину квітів до пам’ятника загиблим воїнам в смт. Великий Березний. Кошик покладали внуки та правнук загиблого воїна. Ірина Петрівна повідомила, що вона не вперше на Великоберезнянщині. Востаннє вона побувала на нашій Верховині два роки тому. У цій могилі похований її дід, який загинув в роки Другої світової війни.


     13 жовтня відбувся круглий стіл «Схід і Захід разом» за участі представників органів місцевого самоврядування Добропільського і Великоберезнянського районів та міжрегіонального відділу державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції. Метою проведення заходу є розвіяння стереотипів про те, що Україна - різна.
      Зібрання гостей щиро привітав Ярослав Шукаль і в честь початку дружніх відносин між районами подарував представникам Донбасу районні символи Великоберезнянщини - герб і прапор.
    Голова Добропільської районної ради Тамара Миколаївна розповіла про свій район, його особливості та про Програму національного обміну, завдяки, якій вдалося, відвідати Ужанську Верховину. Вона також провела презентацію Добропільського району. Разом з заступником, сільськими головами вони розповіли про депутатський склад, участь району в житті громад, в конкурсах і грантах. Особлива увага приділена підтримці і допомозі українським військовим з 2014 року. Тамара Миколаївна наголосила, що Схід і Захід разом, це єдина Україна - побажала миру на Україні, як в Донецьку так і на Закарпатті, розповіла про проведення такого заходу як рушник єдності від Сходу до Заходу. Великоберезняському району подаровано рушник від Добропільського району.
З гостями з Донецької області проведено «Рушник єдності».
      У ході круглого столу виступив Балашов Іван Анатолійович та учасники антитерористичної опрації на Сході України. Вони розповіли про бойові будні, ситуацію на Східних рубежах України, підтримку військових місцевими жителями.
     На завершення заходу голови Велекоберезнянської та Добропільської районних рад урочисто підписало меморандум про налагодження партнерських відносин і співпраці між районами. Його мета - обмін досвідом, розширення контактів між громадами обох територій, спільна підготовка та реалізація транскордонних проектів та програм тощо.
   Напередодні Дня Захисника України голова ради Ярослав Шукаль разом з гостями з Добропільщини відвідали прикордонну заставу «Великий Березний». Із хлібом – сіллю гості з Донецької області привітали військовослужбовців. Голова Добропільської районної ради Тамара Белянкіна вручила прикордонникам коровай. Наймолодший учасник делегації передав військовослужбовцям малюнки від учнів місцевої школи. Гості з Донецької області у військовій установі ознайомились з умовами проходження прикордонниками військової служби.
     Члени делегації відвідали також швейну фабрику «Березнянка», де ознайомились з виробничим процесом та умовами їхньої праці.
     14 жовтня на свято Покрови Пресвятої Богородиці гості з Донецької області побували на святковій Літургії у Малоберезнянському монастирі, відвідали Ужоцький перевал, оглядовий майданчик, милувалися нашими неповторними краєвидами.
     Перед від’їздом Тамара Миколаївна подякувала представникам Великоберезнянського району за щирий і теплий прийом, відзначила, що під час візиту вони ознайомилися з культурою та традиціями краю, задоволені проведеним обміном досвіду між органами місцевого самоврядування, звернула увагу на чарівну і незабутню красу Великоберезнянщини та запросила в гості Ярослава Шукаля з делегацією на Добропілля.
    Ярослав Шукаль в свою чергу подякував гостям за їх візит у наш гірський край, зазначив, що хоч ми живемо в різних регіонах, однак проблеми у нас спільні, а цей візит ще раз засвідчив: Схід і Захід разом. Ми частина нашої єдиної соборної України».








джерело