понеділок, 9 жовтня 2017 р.

Благодійні справи на Доброму полі



Проблема тимчасово переміщених осіб із зони АТО – одна з гострих і болючих.
Гострих - для держави, болючих – для самих переселенців. Вирвані з рідних домівок люди часто не знають, хто може розв’язати їх проблему, куди звертатись з конкретних питань, як домогтися дотримання своїх прав, які нові вимоги до документів, які благодійні та волонтерські організації діють в місцях їх проживання, де шукати житло і роботу і т.п.

В Добропільський район за період проведення АТО приїхало немало сімей: деякі заселилися до рідних, інші до знайомих, а були й такі, що знаходили безхазяйне житло і заселялися туди, аби тільки був дах над головою.
На минулому тижні до депутата Шилівської сільської ради Андрія Олексюка звернулася місцева жителька Віра Філонова (с. Мирне) з проханням допомогти сім’ї Мезенцевих, які переїхали з Мар’їнського району та заселилися до сусіднього будинку і гостро потребують допомоги. В цій сім’ї виховується двоє дітей віком 1,5 і 3 роки.
Завдяки небайдужості районних депутатів Андрія Борисова, Володимира Антипенка, того ж дня сім’ю було забезпечено овочами.
Ініціативу щодо надання допомоги переселенцям підтримала районна рада. До благодійної справи долучилися: працівники районної ради, депутат районної ради VI скликання Андрій Батицький, керівник громадської організації «Громадський простір «Розвиток» Сергій Калінін.
6 жовтня представники виконавчого апарату районної ради, помічник районного депутата Андрій Олексюк завітали до сім’ї Мезенцевих та вручили зібрану допомогу (дрова, фрукти, солодощі, одяг дорослий і дитячий тощо).
Щиро вдячні за доброту серця, чуйність та надану допомогу Андрію Борисову, Володимиру Антипенку, Андрію Олексюку, Андрію Батицькому.
Завдяки вашій участі в долі переселенців, самовідданості в підтримці найбільш вразливих категорій, сім’я отримала реальну допомогу, відчула людську солідарність і тепер має змогу адаптуватися до нових умов свого життя.