вівторок, 7 листопада 2017 р.

Капітальний ремонт моста через річку Бик



   У Добропільському районі Донеччини, поблизу села Ганнівка, на автодорозі загального користування державного значення Т-05-14 Добропілля – Лиман, км 6+096, завершено роботи з демонтажу застарілих конструкцій мосту через несудноплавну річку Бик.

Під час виконання демонтажу мостовики виявили приховані дефекти (значні руйнування кам’яної кладки опор), які неможливо було виявити на стадії обстеження штучної споруди.
3-го листопада на об’єкті було проведено робочу нараду за участю представників Служби автодоріг у Донецькій області, генерального проектувальника ТОВ науково-виробниче об’єднання «Київбудіндустрія» та підрядного підприємства ТОВ «Мостстройком».
Фахівцями прийнято рішення про необхідність коригування проектної документації
Мостовий перехід, побудований у 1958-ому році, віднесено до категорії малих споруд. Загальна оцінка стану мосту до капремонту – «обмежено працездатний».
 Додамо, що окрім відновлення опор мосту, капітальний ремонт передбачає:
  • влаштування монолітної залізобетонної накладної плити для пропуску сучасного нормативного тимчасового навантаження;
  • влаштування гідроізоляції з нанесенням «під тиском» для захисту монолітної залізобетонної накладної плити;
  • відновлення захисного шару бетону пошкоджених залізобетонних елементів споруди за допомогою полімерно-мінеральної суміші;
  • влаштування ефективної системи водовідведення;
  • встановлення металевого бар’єрного огородження проїзної частини;
  • укладання нового дорожнього одягу тощо.
   Габарити моста: довжина – 14,70 м, ширина проїзної частини – 5,60 м, ширина тротуарів – 2х0,38 м, отвір моста – 12,7 м, підмостовий габарит – 1,23 м, висота споруди – 2,84 м (висотне положення елементів моста є достатнім і не потребує корегування профілю дороги). Після відновлення несуча здатність мосту зросте до сучасних нормативних вимог – А-15, НК-100 (до капремонту  – Н-13, НГ-60). Договір на виконання робіт із капітального ремонту укладено між Службою автомобільних доріг у Донецькій області та ТОВ «Мостстройком».

   Увага! Капітальний ремонт мосту виконується із організацією проїзду в обхід  ремонтуємої ділянки двосмугової дороги (відповідно до норм СОУ 45.2-00018112-006:2006 «Порядок огородження та організація дорожнього руху в місцях проведення дорожніх робіт з будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг»). На час ремонту тимчасовий об’їзд підтримуватиметься у належному експлуатаційному стані.
   Служба автомобільних доріг у Донецькій області звертається до водіїв із проханням бути максимально пильними за кермом – виконувати вимоги Правил дорожнього руху! Обережно об’їжджати ремонтуєму ділянку автодороги, позначену тимчасовими дорожніми знаками!
   Джерело: Прес-служба Служби автомобільних доріг у Донецькій області.