вівторок, 2 січня 2018 р.

Як назвати малюка?

    Народження дитини - завжди довгоочікувана та хвилююча подія в родині. Ще до народження маля батьки починають ретельно підбирати найкраще в світі ім'я. Не рідко навіть виникають суперечки з цього приводу, тому що батьки готові оточити крихітку, котра щойно народилася, любов’ю, ніжністю і турботою. А перший батьківський подарунок – це ім’я.

           Відповідно до ст. 146 Сімейного кодексу України при державній реєстрації народження власне ім’я дитини визначається за згодою батьків, але не більше двох імен, якщо інше не випливає із звичаю національної меншини, до якої належать мати і (або) батько.
         Щоб зробити вибір вдалим і позитивно вплинути на життя і характер дитини, дотримуйтеся простих правил:
        1. Найкраще ім’я для дитини – те, яке в поєднанні з прізвищем та по батькові звучить гармонійно. Гармонійне поєднання є практично половиною успіху в майбутньому малюка, його розвитку та становленні.
        2. Переконайтесь, що ім’я не містить складної орфографії. Ви, звичайно, можете написати незвичне ім’я в свідоцтві про народження, але тоді дитині доведеться все життя пояснювати, як воно пишеться. Низка помилок при цьому може зіпсувати багато документів.
        3. Не женіться за модою яка мінлива. Інакше ваша дитина може бути десятим Давидом, Максимом, Анастасією, Софією у класі.
        4. Поєднайте всі імена ваших дітей з іменем майбутньої дитини – добре, якщо вони гармоніюватимуть.
        5. Поміркуйте над іменем дитини на честь бабусі або дідуся. Не називайте дитину на честь померлих родичів. Психогенеалогія не радить цього робити.
        6. Робіть вибір самостійно, не зважаючи на поради близьких, друзів, знайомих.
        7. Якщо ви вирішили назвати дитину за церковним календарем, скористайтесь календарем іменин на рік народження дитини.
        8. Дізнайтеся значення дарованого імені.
Нехай Вам щастить! Створюйте родини, ставайте батьками, народжуйте багато діточок!
 
Джерело: Добропільський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління в Донецькій області