четвер, 18 жовтня 2018 р.

Підприємства Донеччини спрямували до місцевих бюджетів майже 163 мільйона акцизного податку


  Протягом дев’яти місяців 2018 року суб’єкти господарювання, які здійснюють роздрібний продаж підакцизних товарів, перерахували до місцевих скарбниць Донецької області 162,9 млн грн акцизного податку. Лише у вересні до місцевих бюджетів надійшло майже 21 млн грн вищезгаданого податку.
 Акцизний податок, сплачений від роздрібної торгівлі підакцизними товарами, поєднує у собі як фіскальну функцію податків, наповнюючи місцевий бюджет, так і регулюючу функцію, диференціюючи умови оподаткування для різних категорій платників. Нагадуємо, що суб’єкти господарювання щомісяця сплачують 5% акцизного податку з роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами до місцевих бюджетів громад, на території яких розташовані пункти продажу підакцизних товарів.
   Найбільші суми цього податку з початку року сплатили суб’єкти господарювання м. Маріуполя – 58,5 млн грн, платники м. Краматорська поповнили місцеві бюджети на 49,1 млн грн, а Покровський район – майже на 17 млн гривень.
  Фіскальна служба Донецької області нагадує суб’єктам господарювання, що лише за наявності відповідної ліцензії вони можуть провадити торгівлю алкогольними напоями і тютюновими виробами та звертає увагу – штрафні санкції за ці порушення складають 200% вартості отриманої партії товару, але не менше 17 тисяч гривень.
   Джерело: Головне управління ДФС у Донецькій області.