четвер, 18 жовтня 2018 р.

День українського козацтва святкує вся країна

  До Дня українського козацтва та Дня захисника України Шилівським сільським бібліотекарем Наталею Гайдобою та завідувачем Кам'янським сільським будинком культури Валентиною Кутнею було організовано і проведено цикл заходів «Слава козацька».
   Для тих, хто захоплюється історією своєї держави, для постійних відвідувачів та гостей оформлена книжково-ілюстративна виставка «Україна - земля героїчного народу», присвячена найбільш яскравим постатям Війська Запорізького, їх державній діяльності, яка розповідає про героїчне минуле українського війська.
   13 жовтня подвір'я Кам'янського сільського будинку культури перетворилося на ігровий майданчик «Козацький дух непереможний».
  Колись козацтво виконало покладену на нього історичну місію і врятувало український народ від загибелі. Сучасні козаки гідні слави своїх предків, і це доводили учні 4-8 класів. 
  Особливо цікаві завдання чекали дітей під час конкурсів «Козацька кмітливість», «Повзунець», «Найсильніші духом». Хлопчикам та дівчатам були запропоновані інтелектуально-патріотичні конкурси «Січові порядки», «Козацькі повір’я та звичаї», «Загадкова скринька», які дозволили зануритись в неймовірну атмосферу славних героїчних часів козацької доби. Наостанок всі учасники частували козацьку кашу та солодощі до чаю.
  Свято дітям підсолодив депутат Шилівської сільської ради Гайдоба Петро Петрович. Також він надав транспорт, який доставив дітей у село Кам'янку і назад.