понеділок, 10 грудня 2018 р.

Про роботу управління соціального захисту населення райдержадміністрації за тиждень

    До управління соціального захисту населення райдержадміністрації за минулий тиждень (з 03.12.2018 по 07.12.2018) звернулося та отримало консультації 172 особи, в т.ч. з питань надання пільг, компенсацій, ТЗР та санаторно-курортного лікування – 19 осіб, надання та призначення субсидії – 21 особа, призначення соціальної допомоги, компенсації – 51 особа та консультації щодо призначення різних видів допомоги – 58 осіб, за наданням довідок та повідомлень про отримання соціальної допомоги – 23 особи.

    За тиждень спеціалістами управління призначено 51 вид допомоги відповідно до Законів України «Про державну допомогу сім'ям з дітьми», «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям», «Про державну соціальну допомогу дітям з інвалідністю та особам з інвалідністю з дитинства», «Про державну допомогу особам, які не мають права на пенсію».
   Відправлено електронні запити до Добропільського об`єднаного управління ПФУ Донецької області та Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про джерела та суми отриманих доходів фізичних осіб для призначення субсидії.
   Згідно графіку перевірок головним спеціалістом з контролю за призначенням та виплатою пенсій перевірено 26 пенсійних справ. З Державного реєстру речових прав на нерухоме майно сформовано 8 витягів на осіб, що звернулися за призначенням державної допомоги відповідно до постанови КМУ № 505 та житлової субсидії. Для уникнення утворення переплат серед утримувачів адресної допомоги, пенсії перевірено списки, надані відділом державної реєстрації актів цивільного стану, щодо громадян, які померли в жовтні місяці 2018 року.
   Відділом соціального інспектування проводились перевірки матеріально - побутових умов внутрішньо переміщених осіб та осіб, які звернулись за призначенням соціальної допомоги. Протягом тижня були підготовлені та направлені звіти.
   Підготовлені матеріали для проведення комісії з питань призначення (відновлення) соціальних виплат ВПО та комісії з питань призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям.
    Протягом тижня кредиторська заборгованість не погашалася.
    Кредиторська заборгованість станом на 10.12.2018р. складає 106,0 тис. грн.,
в тому числі:
- по субсидіям на житлово-комунальні послуги (підприємствам) – 55,2 тис. грн.;
- по субсидіям на тверде паливо – 3,2 тис.грн.;
- по пільгам на на тверде паливо – 7,9 тис.грн.
- по пільгам на житлово-комунальні послуги (підприємствам) – 33,4 тис. грн.;
- по пільгам на житлово-комунальні послуги інвалідам по зору – 0,2 тис.грн.
- виплата компенсації за додаткову відпустку особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи - 6,1тис.грн.
   Протягом тижня проведено виплат на загальну суму 1595,84 тис.грн. в тому числі:
- забезпечення технічними засобами реабілітації осіб з інвалідністю - 28,9 тис.грн.;
- допомога сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, тимчасової допомоги дітям, допомоги особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, особам, які не мають права на пенсію, непрацюючим особам, які досягли загального пенсійного віку, але не набули права на пенсійну виплату, допомоги по догляду за особами з інвалідністю І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, компенсаційної виплати непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за особою з інвалідністю І групи, а також за особою, яка досягла 80-річного віку (додатковий період) в сумі 1566,94 тис.грн.
  Джерело: Управління соціального захисту населення райдержадміністрації .