середу, 17 квітня 2019 р.

Шляхами пам’яті


     З перших днів Великої Вітчизняної війни із сіл району пішли боронити Батьківщину 2328 чоловік. Дорогою ціною сплачено визволення краю від загарбників. 54 братських могили на території району охороняють сон і пам’ять 3600 загиблих бійців. Саме завдяки єдності і величезному бажанню прогнати ворога з рідної землі, народу вдалося здобути велику Перемогу над страшним, підступним і злим ворогом, довести всьому світу, що українці вміють боронити свою землю від нападників.
    В рамках належного відзначення у 2019 році Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні, вшанування подвигу українського народу у боротьбі за свободу, за ініціативи голови організації ветеранів Добропільського району Болотової М.С., разом з членами виконкому Шилівської сільської ради, головою первинної організації ветеранів села Кам’янка Кутньою В.П., проведено акцію «Ніхто не забутий, ніщо не забуте».
    В акції взяли участь ветерани праці, жителі села, голова громадської організації «Добре поле» Марченко Л.О., депутат Добропільської районної ради Карнаушенко В.В.
   Було висаджено 15 кущів самшиту біля пам’ятки історії і культури місцевого значення, Братської могили льотчика Астахова.
  Маргарита Сергіївна подякувала учасникам акції за колективну працю, за патріотичне виховання дітей і молоді, за належну увагу, щодо благоустрою Братських могил на території сільської ради. Вшановано пам'ять загиблих героїв покладанням квітів.
  Дякуємо за підтримку колективу центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді Добропільського району (директор Іванов М.М.)