неділю, 31 січня 2016 р.

Дорога до успіху через залучення інвестицій




Основним інструментом економічного, соціального розвитку територій є залучення інвестицій. Але  як це зробити, де найти інвестора, як спонукати його вкладати саме в наш регіон? Відповіді на ці питання можна знайти використовуючи досвід успішних громад.
  29 січня Наталія Пруднік  - юрист районної ради та Ганнівський сільський голова Лілія Тихонова взяли участь у семінарі на тему: «Місцевий економічний розвиток: базові поняття, механізми та інструменти», який проведено у місті Краматорськ Волинським ресурсним центром.
Викладачі поділилися основами написання стратегії місцевого розвитку, та наголосили, що основною перешкодою в економічному зростанні територій, занепаді сіл, селищ, міст є...

 відсутність «реальної здатності» територіальних громад до самостійного вирішення місцевих проблем. «Громада доб’ється успіхів тоді, коли буде знати куди їй йти», спроможна буде визначитися з пріоритетами. Якщо спільно вирішити маленьку проблему, велика вже не буде такою страшною.
Шляхом до об’єднання зусиль громади є розробка та реалізація проектів місцевого розвитку. Але брак досвіду в написанні проектів заважає громадам брати участь в конкурсах, які організують  фонди - інвестори.
Районна рада готова надавати сприяння  щодо участі у конкурсах проектів. Фахівці ради і надалі будуть навчатись, щоб стати на допомозі громаді у втіленні ідей і пропозицій щодо покращення життя в Добропільському районі.