четвер, 11 лютого 2016 р.

Набуття досвіду на Черкащині



Проект «Економічне і соціальне відновлення Донбасу», який реалізується Програмою Розвитку ООН за фінансової підтримки Уряду Японії надав можливість спеціалісту районної ради та Ганнівському сільському голові не тільки пройти теоретичне навчання в м. Краматорськ на теми стратегічного планування економічного розвитку, розроблення проектів розвитку та залучення державного та недержавного фінансування, а й здійснити навчальний візит до міста Черкаси для набуття досвіду економічного розвитку Черкаської області.
Делегація району ознайомилась з впровадженням європейських стандартів життя та соціальних цінностей на Черкащині.
Зокрема в області реалізується багато проектів регіонального розвитку, а саме: Проект створення центру розвитку багатофункціональних кооперативів, підготовки фахівців з місцевого самоврядування та інш. Велика увага приділяється в області неформальному навчанню учнів, так в рамках проекту «Майстерня сільських ініціатив ”, з використанням інтерактивних ігор, креативних методик та практичних занять формуються лідерські якості у дітей шкільного віку, проводяться тренінги з навчання їх займати активну громадську позицію, основний лозунг проекту «Засіємо поля мріями – зберемо урожай діями».
Також учасникам навчання була надана можливість познайомитися з Центром надання адміністративних послуг м. Черкаси, який вражає своєю зручністю та сучасністю, Агенством розвитку Черкащини, центром розвитку ІТ технологій та багато іншого.
Набутий досвід та натхнення від успіхів черкащан дозволять і спеціалістам району впроваджувати нові ідеї на благо Добропільщини.