суботу, 12 березня 2016 р.

Збереження народних традицій - одне з головних завдань закладів культури




   Свято Масляної – народне свято, яке здавна пов’язувалося із весняним пробудженням природи. Символ Масляної - опудало з соломи, обряджене в жіночий одяг, з яким разом веселилися, а потім  спалювали на вогнищі.
  Субота, 12 березня розпочалась в селі Криворіжжя веселою музикою та ярмарком в центрі села. Посеред ярмарку красувалась Масляна, яка терпляче чекала свого спалення.
Дитячий сміх, спів художніх колективів Криворізького, Завидокудашівського, Новофедорівського будинків культури, розповіді про традиції свята, конкурси, змагання, ігри, катання на конях, розваги, і звичайно ж, смачні млинці та вареники, якими могли себе потішити всі учасники свята — таким запам’яталася Масляна для жителів і гостей.
      Сільський голова Ріта Удовік, та керівник сільськогосподарського підприємства «Рута плюс» Руслан Курганов, за підтримки якого відбулось свято, привітали всіх присутніх.
        В цей же день Масляну святкували і в Нововодянській сільській раді. Завдяки спільним зусиллям працівників   клубу і загальноосвітньої школи жителі отримали гарний настрій. Тут також традиційно виставили Масляну, прикрасили її, а потім спалили, щоб вона забрала всі хвороби і нещастя. Фінансову допомогу для проведення свята надали сільськогосподарські підприємства «Перспектива», «Агрос», приватні підприємці, фермери. Олег Холод – голова сільської ради привітав своїх земляків зі святом. Побажав миру, добра і гарного врожаю.
     На заходах була присутня голова районної ради Тамара Бєлянкіна, яка приєдналась до привітань.