неділю, 20 березня 2016 р.

Рішення приймаються для втілення в життя



Із доповіді начальника відділу державного земельного кадастру Управління Держгеокадастру у Добропільському районі Донецької області, Сергія Зоца, на 5 черговій сесії Добропільської районної ради стало відомо про наступне.
          В рамках реалізації Програми розвитку земельних відносин і охорони земель протягом 2011 - 2015 років виконано заходів з проведення земельної реформи, відтворення та забезпечення раціонального використання земельних ресурсів на суму 135 697,052 тис. грн., що склало 109,2 %.

Розпочато роботи з поновлення схем землеустрою і техніко-економічних обґрунтувань використання та охорони земель Ганнівської, Добропільської, Никанорівської, Нововодянської, Новоторецької, Світлівської та Шилівської сільських рад. Оплачено за рахунок місцевих бюджетів, а саме коштів, які надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, 370,266 тис. грн.
На суму 128 447,985 тис. грн. проведено заходи по збереженню, відтворенню та забезпеченню раціонального використання земельних ресурсів, а саме:
-                  реконструкція гідротехнічних споруд протиерозійного ставка с. Торецьке на території Октябрської сільської ради;
-                  реконструкція кріплення верхнього укосу греблі с. Новофедорівка Криворізької сільської ради;
-                  рекультивація цегельного заводу с. Шилівка Шилівської сільської ради;
-                  рекультивація кам’яного кар’єру с. Кам’янка Шилівської сільської ради;
-        розкорчовка списаного саду на території Ганнівської сільської ради;
-                  меліоративне покращення заплавних земель р. Грузька на території Золотоколодязької сільської ради;
-                  реконструкція гідротехнічних споруд на балці Сухий Яр на території Октябрської сільської ради;
-                  рекультивація майданчика свинарської ферми с. Никанорівка Никанорівської сільської ради.
Розпочато роботи:
-        з рекультивації еродованих земель Октябрської сільської ради;
-                  з рекультивації земель господарських будівель і дворів в с-щі Красноярське та в с-щі Шевченко Світлівської сільської ради.
Розроблено робочий проект землеустрою з рекультивації порушених земель площею 0,7080 га, розташованих в селі Володимирівка Новоторецької сільської ради.
          Глинодобувними підприємствами проведено рекультивацію порушених земель на суму 118 720,388 тис. грн. на площі 469,7843 га, а саме:
-        ПрАТ «Глини Донбасу» на площі 198,7420 га;
-        ПрАТ «Огнеупорнеруд» на площі 47,6023 га;
-        ТОВ «Фірма «Донкерампромсировина» на площі 56,1400 га;
-        ПАТ «Веско» на площі 167,3000 га.

Прочитайте повну інформацію в рубриці «Документи» (додаток до рішення № VІІ-5/22 від 26.02.2016)  і взнаєте ще більше цікавого.