середу, 23 березня 2016 р.

Інвестиційна привабливість району



5Одним із стратегічних напрямків розвитку району визначено залучення інвестицій.
З цією метою голова Добропільської районної ради Тамара Бєлянкіна та заступник Ірина Стрепоченко здійснили робочу поїздку на Завод мінеральних вод та напоїв «Золотий Колодязь», підприємство, що має відсвяткувати в поточному році 50 років свого існування. Вказаний завод в 2004 році пройшов повну модернізацію, було встановлене Чеське обладнання із розливу вод та напоїв.
В травні 2014 року, враховуючи початок АТО в Донецькій області, завод був змушений зупинитись. Керівництвом було прийнято рішення про консервування виробництва до стабілізації ситуації в регіоні.
Завдяки проектам Програми розвитку ООН «Економічне та соціальне відновлення Донбасу» при фінансовій підтримці уряду Японії, підприємство після закінчення аудиту з боку вказаної установи, наприкінці 2015 року почало проект із заміни частини нитки водогону, що з’єднує свердловини із видобутку мінеральної води, які належать підприємству, із заводом, де саме здійснюється розлив мінеральної води. В лютому 2016 року вказаний проект був реалізований.
Очільники районної ради під час свого візиту переконались, що ...

 керівництво підприємства знайшло можливість зберегти матеріально-технічну базу заводу в задовільному стані. Підтримується у робочому стані все наявне обладнання, а саме 2 лінії розливу, загальна потужність яких - 9 тисяч пляшок за добу.
У планах на майбутнє - реалізація проекту “ Очищення шахтних вод ” за рахунок використання шахтної води (шахта «Білозерська» відкачує близько 200 м3/год.) шляхом доведення її до вимог санітарних норм із застосуванням імпортного обладнання, яке з 05.04.2014 року знаходиться в Одеському морському торговому порту і зберігається на контейнерному терміналі ДП «ГПК- Україна». Це дасть змогу створити додатково 50 робочих місць, в тому числі для тимчасово переміщених осіб, які на даний час не мають змоги працевлаштуватися, та забезпечити водопостачанням Добропільський район.      
Єдиним фактором, що унеможливлює запуск виробництва в даний час, є відсутність оборотних коштів, брак яких склався завдяки тривалому простою.
Тож сподіваємось, що інвесторів зацікавить перспектива розвитку підприємства, яке має багаторічну історію, і плани керівництва стануть реальністю.