четвер, 7 квітня 2016 р.

У пошуках успішного досвіду



Сьогодні, 07.04.2016, в рамках обміну досвідом роботи,  відбулася спільна робоча поїздка керівництва районного КП «Агрокомсервіс»  з представниками Добропільської районної ради та райдержадміністрації до Костянтинівського району.
У ході зустрічі із Ларисою Миколаївною Степаненко, заступником голови Костянтинівської районної ради та керівником місцевого комунального підприємства обговорено питання напрямів діяльності споріднених підприємств обох районів, головним завданням яких є – надання якісних комунально- побутових послуг сільському населенню: з вивозу побутового сміття, водопостачання, виконання ремонтних робіт тощо.

Факт того, що такі зустрічі корисні обом сторонам, не підлягає сумніву.
Комунальне підприємство може не тільки забезпечувати гідне утримання інфраструктури та надавати послуги, а й бути прибутковим і давати прибутки своїм засновникам. Насамперед для цього потрібно визначити оптимальний набір послуг.
Для забезпечення прибутковості підприємства спектр послуг для сільського населення повинен бути значно більшим. До переліку послуг комунального підприємства повинні входити ті, які були б необхідні населенню настільки, щоб вони готові були за них платити, таким чином зрівноважуючи послуги, які є низькорентабельними. Такі види діяльності визначаються залежно від потреб населення кожної сільської громади та його платоспроможності.
То ж, у планах молодого директора КП «Агрокомсервіс», Солнцева К.І., присутнім є бажання знайомитися з роботою комунальних підприємств інших областей України для переймання їх досвіду роботи та, відповідно, розповідати і про кроки свого підприємства у напрямах досягнення ефективності.