суботу, 2 квітня 2016 р.

Про роботу секретаря сільської ради



Щоб вирішити якусь проблему, а їх у кожного жителя громади вистачає, необхідно переступити поріг адміністративного будинку органу місцевого самоврядування, який у народі називають сільрадою.
Копітка і водночас відповідальна  робота секретаря сільської ради. Він зобов’язаний не лише прийняти виборця, а і максимально допомогти йому у вирішенні нагальних питань.

Це і – надання довідок, реєстрація актів громадянського стану (фактів народження, шлюбу, смерті, зміна прізвища тощо), виконання нотаріальних дій (засвідчення достовірності копій документів, оформлення заповітів), сприяння в оформленні документів  для призначення субсидій, робота з переміщеними особами, підготовка і проведення засідань сесій та виконкомів сільської ради, складання протоколів та ще багато, багато функцій, виконання яких покладено на секретаря.
Де ж на все це взяти сил та часу? А якщо ще тривалий час приходиться виконувати обов’язки сільського голови?  Про це ми запитали у секретаря Добропільської сільської ради Тетяни Гусєвої, яка лише трішечки втомлено посміхнулася та відповіла: «Женщины же сильные…».
Депутати сільської ради довіряють цій жінці, поважають та цінують її. 
Цього тижня на черговій сесії, ретельно проаналізувавши ситуацію, яка склалася у сільській раді, депутати погодили  введення до штатного розпису Добропільської сільської ради посади заступника голови з виконавчої роботи.
Бажаємо сільській раді плідної праці на благо громади!