середу, 20 квітня 2016 р.

Нарада з керівниками медзакладів

      На нараді керівників медичних закладів району, яку провела Марина Олександрівна Бикова, підведено підсумки роботи за 1 квартал. Завідуючі амбулаторіями звітували про стан медичного обслуговування населення. Визначили основні проблемні питання. Серед них
і необхідність проведення ремонтних робіт в амбулаторіях, включаючи водопостачання та опалення, і нестача медикаментів, зокрема вакцинація для імунізації населення, ліки для онкохворих, стан виконання програм та заходів, амбулаторна діяльність, охоплення профілактичними оглядами та диспансеризація населення району, робота з раннього виявлення туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу, медична допомога ветеранам Великої Вітчизняної війни та прирівняних до них осіб, заходи до Дня відзначення 30-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС та надання медичної допомоги даній категорії населення. Збільшення цін на ліки відповідно зменшило кількість медикаментів, які надаються по пільговим цінам. Дуже потрібен в районі пересувний флюорограф.
Обговорювалось питання грудного вигодовування, як "золотого стандарту" оптимального харчування дітей грудного віку. Затверджено план роботи закладу на 2 квартал 2016 року.
         Говорили і про кадрові проблеми, які є в кожній амбулаторії. В квітні місяці в рамках профорієнтаційної роботи медичні працівники зустрілись з випускниками усіх шкіл району. Виявлено 12 учнів, які бажають отримати професію лікаря, але профорієнтаційну роботу треба було проводити восени, бо учні вже визначились з предметами на ЗНО.
         Тому на початку наступного учбового року ми продовжимо цю роботу.
         На нараді була присутня голова районної ради Тамара Бєлянкіна, яка взяла проблемні питання на контроль.