неділю, 5 червня 2016 р.

Неповторні сімейні долі



   Героями районного свята «Неповторна материнська доля», яке відбулося наприкінці травня в клубі села Завидо-Кудашеве була родина Дугельних.
     Найстаріша матуся цього роду – Любов Сафронівна Дугельна.

 Народилася вона 1 січня  в селі Клинове Артемівського району в сім’ї колгоспників, вона була найменшою із 11 дітей великої дружньої сім’ї. Ці почуття підтримки менших, допомоги старшим, єдності і згуртованості вона перенесла і в свою сім’ю.
  Закінчивши школу, Артемівське педагогічне училище, за направленням Люба молодою дівчиною приїздить працювати в дитячий садочок с.Криворіжжя. 10 років працювала вихователем, щодня в клопотах за здоров’я і виховання сільських малюків, а потім 10 років очолювала цей дошкільний заклад. Роки спливали швидко. Потім – робота вихователем, а в останні роки – бібліотекарем Криворізької ЗОШ.
    Виросли малюки, стали батьками, уже своїх дітей вели до своєї виховательки і вчительки.
         В с.Криворіжжя Любов Сафронівна знайшла своє сімейне, жіноче щастя. В 1971 році вийшла заміж за Дугельного Анатолія Васильовича, який працював слюсарем-мотористом в райсільгосптехниці. Прожили в злагоді подружжя більше 30 років. Тяжка хвороба обірвала життя батька і дідуся.
     Його життя, його мрії продовжуються в  3 чудових синах. Старший син, Віталій – зоотехнік ТОВ «Рута –Плюс»; середній син, Вадим,- ветеран органів Міністерства внутрішніх справ, працював оперуповноваженим Добропільського відділу; менший син Дмитро – вчитель Криворізької ЗОШ, депутат районної ради.
      В родині Дугельних  шість онуків.
     Найщасливішою подією в житті Любов Сафронівни у цьому році було народження 23 січня першої правнучки Емілії. До речі, дівчинка уже пізнає прабабусин голос, коли та співає їй колискову.
     Отак онуки і пісня допомагають Любов Сафроновні пережити випробування долі, залишатися доброзичливою, люблячою та лагідною матусею, бабусею і свекрухою.