пʼятницю, 22 липня 2016 р.

Міністр соціальної політики у Краматорську провів нараду з питань ВПО

   
          21 липня 2016 року міністр соціальної політики України Андрій Рева з робочою поїздкою відвідав Донецьку область, щоб проінспектувати стан впровадження Постанови Кабінету Міністрів №365. Документ вносить зміни до Порядку розгляду скарг у сфері державної реєстрації.
         У Краматорську відбулась робоча нарада з представниками Донецької та Луганської облдержадміністрацій, органами захисту населення та Пенсійного фонду.
          «Ми повинні відверто розглянути найболючіші питання для внутрішньо переміщених осіб та максимально посприяти їх скорішому вирішенню», - наголосив під час вступного слова очільник Донецької ОДА Павло Жебрівський.
        У своєму зверненні до присутніх директор департаменту соціального захисту населення Донецької ОДА Олена Токарева підкреслила необхідність внесення змін до порядку ідентифікації осіб за місцем їх проживання. За її словами, місцевим органам влади не вистачає інспекторів, які могли би здійснювати перевірки. Така процедура також незручна для тих внутрішньо переміщених осіб, хто має роботу, оскільки перевірки проходять вдень.
       Андрій Рева повідомив, що з 1 серпня цього року в Україні планується створити єдиний електронний список ВПО, який покликаний стати не демографічним реєстром, а обліком осіб, які потребують допомоги.
       «Якщо людина змінює адресу в межах міста, вона не повинна міняти довідку переселенця. Їй лише потрібно протягом 10 днів прийти в орган соціального захисту населення, який закріплений за новою територією її проживання, і написати там заяву. Ми прагнемо фізично ідентифікувати осіб на території, підконтрольній українській владі, а не спостерігати за їх міграцією», - підкреслив міністр соціальної політики.
      Також Андрій Рева наголосив на застарілості нормативної бази, якою керуються органи соціального захисту населення. За його переконанням, її необхідно оновити, враховуючи досвід інших областей України, які мають позитивні результати у сфері надання послуг громадянам.
       Окрім цього, міністр зауважив, що Донеччина має особливі потреби в порівнянні з іншими областями України, тому міністерство приділить виняткову увагу технічному і матеріальному забезпеченню органів соціального захисту населення саме на Сході України.