вівторок, 9 серпня 2016 р.

25-річчю незалежності присвячується...



    08 серпня відбулася зустріч керівництва Добропільської районної ради з народним депутатом України 1 скликання (1990-1994 роки) Лідією Миколаївною Сивковою. Лідія Миколаївна обиралася депутатом по 123 виборчому округу по мажоритарній системі. Всього  було вісім кандидатів. Вибори проходили в 2 тури. В другому турі  Лідія Миколаївна перемогла кандидата в депутати Держака Віктора Васильовича. Донецьку область в 1 скликанні представляли 45 депутатів.
     Лідія Миколаївна розповіла про свою роль в створенні незалежної держави України.
     В Декларації від 16 червня 1990 року Україна проголосила державний суверенітет, який характеризується як верховенство, самостійність, повнота влади. Результатом такого суверенітету та незалежності стала воля народу, яку виявили громадяни на референдумі 1 грудня 1990 року. За незалежність тоді проголосувало більше 90% виборців. Після референдуму Україну визнали інші держави.
    Створення демократичної правової держави відбувалося в дуже складних умовах. Змінювався статус союзної республіки на статус самостійної держави, тому в стару Конституцію УРСР були внесені зміни та доповнення, які змінили державний устрій в Україні. В тексті Конституції було змінено назву «Українська Радянська Соціалістична Республіка» на назву нашої держави «Україна».
    Було розроблено і прийнято Закон «Про громадянство України», а також законодавчі та правові акти. Верховною Радою було прийнято пакет законів по створенню інституту  Президенства в Україні.
    Лідія Миколаївна  не працювала на постійній основі в Верховній Раді. В той час вона  була головою колгоспу імені Чапаєва, депутатом Добропільської районної ради.
    Звісно, визиває подив як можна було керувати таким складним господарським механізмом і брати активну участь  в державотворенні, проводити неймовірну кількість зустрічей з виборцями, звітувати в районній та Добропільській  міській  раді і приділяти увагу родині.
   Це під силу тільки сильній жінці, якою є Лідія Миколаївна. Вона і зараз веде активне громадське життя, кожного дня до неї звертаються з якимось питанням односельці. І всі вони не залишаються без відповіді.
    Ми пишаємося, що представник Добропільського району творив історію незалежної України. Вітаємо Лідію Миколаївну з 25 річницею незалежності України. Бажаємо миру на нашій землі, здоров’я, наснаги та незгасаючої енергії в патріотичному вихованні підростаючого покоління.