четвер, 18 серпня 2016 р.

ProZorro стала обов’язковою до використання по всій Україні




          З 1 серпня 2016 року в Україні завершився повний перехід на електронні публічні закупівлі через систему ProZorro. З квітня всі свої надпорогові тендери (від 200 тис. грн для товарів і послуг і від 1,5 млн. грн – для робіт) перевели центральні органи влади, великі державні підприємства і природні монополісти. А тепер використовувати ProZorro зобов’язані також місцеві органи влади, комунальні підприємства і інші організації, які використовують кошти платників податків.


      Повний перехід на електронну систему означає, що відтепер всі тендери, які перевищують порогові значення, повинні проводитись через ProZorro. Державний замовник (орган влади, державне чи комунальне підприємство) повинен завантажувати в ProZorro тендерні заявки, оголошуючи таким чином закупівлю.
   За півтора роки команда ProZorro провела понад 250 навчальних заходів в рамках найбільшої в держсекторі навчальної програми, успішно запустила онлайн-курс на безкоштовній платформі Prometheus, створила спеціальний інформаційний сайт для замовників http://infobox.prozorro.org/. Тож всі мали можливість вивчити принципи побудови системи і правила роботи з нею.