вівторок, 13 вересня 2016 р.

Засідання «круглого столу» з представниками релігійних організацій



13.09.2016 року в Добропільському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду України відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Про набуття страхового стажу представниками релігійних організацій», яке відкрила в.о. начальника управління Пітик Н.Є. 
З інформацією по темі заходу виступила начальник відділу ведення електронних реєстрів та підтримки інформаційно-аналітичних системи Волошина О.С. У засіданні взяли участь священнослужителі та представники релігійних організацій різних конфесій, також були запрошені працівники Добропільської ОДПІ.

В ході зустрічі були порушені важливі питання соціального захисту та пенсійного забезпечення громадян, які працюють у релігійних організаціях. Спеціалісти управління нагадали, що державна пенсія таким особам призначається та виплачується на загальних підставах відповідно до діючого законодавства. Працівники Фонду акцентували увагу присутніх на тому, що відсутність даних у реєстрі застрахованих осіб позбавляє особу страхового стажу та, відповідно, можливості призначення та перерахунку пенсії, а також отримання інших страхових виплат за окремими видами загальнообов’язкового державного соціального страхування.
По закінченню зустрічі Неоніла Євгеніївна повідомила, що фахівці управління проводять широкомасштабну інформаційно-роз’яснювальну роботу із залученням різних категорій громадян, аби кожен знав свої пенсійні права та соціальні гарантії.