четвер, 1 вересня 2016 р.

Свято Першого дзвоника у Октябрській об’єднаній громаді




     На свято Першого дзвоника і Дня Знань до Октябрської ЗОШ (с.Шахове) Октябрської об’єднаної громади завітали керівники Департаменту інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації Людмила Биченко та Ірина Фролова.  Начальник управління з впровадження реформ та децентралізації Людмила Биченко передала привітання зі святом Першого дзвоника і вручила подарунки від голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського з побажанням учням любити рідну мову і землю, поважати працю і знання, бути сумлінними і розумними.
      «Цього чудового ранку в кожному куточку Донецької області діти поспішають до школи, сповнені силами, здоров’ям і натхнення продовжувати навчання, а хтось – вперше зробить крок до школи, в перший клас, і тому найбільша увага сьогодні нашим першокласникам. Хочеться подякувати Вам, дорогі педагоги, за самовіддану працю, за бездоганне виконання такої відповідальної місії, як виховання підростаючого покоління, адже саме ви сприяєте формуванню юних особистостей, від яких залежить наше майбутнє, завтрашній день Української Держави. Хочу наголосити, що обласне керівництво плідно  працює над реалізацією освітньої реформи, особливо це стосується об’єднаних громад, для розвитку яких виділяється значний фінансовий ресурс на формування відповідної інфраструктури, а саме: цього року Октябрська ОТГ отримала державну субвенцію у розмірі 4 млн. 927 тис. грн., яка буде використана у тому числі на термомодернізацію будівлі Октябрської ЗОШ, яка стане опорною. Також з обласного бюджету додатково виділено кошти на капітальний ремонт і оснащення цієї школи близько 13 млн. грн., щоб діти отримували якісну освіту і навчались в кращих умовах, а для вчителів – кращі умови роботи і вищий рівень оплати праці.
Також наразі обласним керівництвом вирішуються питання придбання шкільних автобусів для підвозу діточок до школи.  Заплановано термомодернізацію дитячого садка, реалізуються і інші проекти у напряму ЖКГ, відновлення системи водопостачання, вуличного освітлення, капітальний ремонт доріг, ремонт закладів культури і багато іншого. Тому спільними зусиллями ми зможемо збудувати спроможну Октябрську громаду для наших майбутніх поколінь», - наголосила Людмила Биченко.