четвер, 27 жовтня 2016 р.

На відновлення довкілля підприємства Донеччини сплатили понад 820 млн. грн. екологічного податку



      За три квартали 2016 року підприємства Донецької області до зведеного бюджету перерахували 824 млн. грн. екологічного податку, що у три рази або на 583 млн. грн. більше, ніж в аналогічному періоді минулого року.
    Надходження екологічного податку є основним джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист навколишнього середовища та раціонального використання природних ресурсів. Екологічний податок сплачується суб’єктами господарювання за викиди в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення та скиди безпосередньо у водні об’єкти забруднюючих речовин, а також за розміщення відходів.

    На Донеччині платниками екологічного податку зареєстровані понад 1100 підприємств, серед яких понад 40 – це великі підприємства.
       Майже 80% від загальної суми надходжень залишились у місцевих бюджах регіону, а саме 659 млн. гривень. Зокрема, до Державного бюджету країни надійшло майже 165 млн. гривень.
Діяльність еко-забруднюючих підприємств дуже негативно впливає на екологічну ситуацію у регіоні та у країні в цілому. Саме тому забезпечення збору екологічного податку є одним з пріоритетних напрямів роботи фіскальної служби Донеччини.
  Джерело : ГУ ДФС у Донецькій області.