понеділок, 24 жовтня 2016 р.

До Міжнародного Дня шкільних бібліотек



        У сучасну добу глобалізації суспільства, коли місце «живої» книги посідають інші джерела інформації, бібліотека повинна змобілізувати весь свій арсенал впливу на читача нової генерації, який уже пізнав переваги книги «електронної», з метою прилучення його до друкованого слова, формування в нього щоденної потреби у читанні книг і вміння компетентної роботи з ними. Саме таку мету і ставить перед собою бібліотекар Святогорівської ЗОШ І – ІІІ ступенів Прокопенко Людмила Володимирівна.

Цілеспрямована діяльність Людмила Володимирівна допомагає учням зорієнтуватися у розмаїтому світі книг, навчає любити й берегти книгу, шанувати працю тих, хто причетний до її появи на полиці книгарні чи бібліотеки.
У бібліотеці навчального закладу постійно діє акція «Подаруй книгу школі». Її учасниками є адміністрація, вчителі навчального закладу, батьківська й учнівська громадськість,  її випускники.
Оформлено куточки «Підручникам довге життя», «Ми – книголюби». Серед учнівського колективу налагоджено роботу гуртка «Книжчина лікарня». За допомогою читацького активу школи оформлено книжкові виставки «Книга – джерело знань», «Книги – наші друзі».
Активною формою пропаганди книги є заняття з основ бібліотечно-бібліографічної грамотності. Людмила Володимирівна проводить бібліотечні уроки для учнів початкової та середньої ланки «Як створюється книга», «Книга – друг, якого ти знайшов», «Цікава книга», «Подорож у країну Ввічливих», а для старшокласників – експрес-екскурсії «Мовою словників».
Прокопенко Людмила Володимирівна працює бібліотекарем у навчальному закладі з 1977 року і тому добре знає, що місце «живої» книги замінити неможливо нічим.

Шановна Людмила Володимирівна! Добропільська районна рада вітає з  Міжнародним Днем шкільних бібліотек!
Бажаємо  натхнення і плідних звершень, міцного здоров'я і достатку, віри, надії, любові і мудрості у виконанні благородної місії на користь рідної України!