середу, 2 листопада 2016 р.

До свята добрих та чуйних сердець!



      Упродовж життя людина є творцем духовного і матеріального, доброго і злого, дріб’язкового і вагомого. І якщо в молодості вона переконана, що все залежить тільки від неї самої, то у похилому віці розуміє, що є обставини, проти яких нічого не вдієш і не змінити сумної реальності, а лишень залишається нести свій хрест до кінця. Але кожен має право сподіватися на підтримку та допомогу. Хтось її отримує від рідних та близьких, а  для когось на схилі життя  єдина надія на державу в особі соціального працівника .
Таким соціальним працівником є Чертова Ірина Володимирівна, яка обслуговує дев’ятьох жителів села Ганнівка.
В основі її професії  милосердя, доброта і сумління. Адже стареньким одиноким людям потрібна не тільки фізична чи матеріальна допомога, а й розуміння, повага, щире співчуття, які можуть зігріти, а інколи й зцілити людську душу.
            Ірина Володимирівна прийшла в соціальну сферу у 2006 році і залишається в ній по теперішній час. В соціальній роботі випадкових людей не буває, вони хутко зникають, а залишаються тільки ті, для кого ця робота є потребою душі.
            Їй притаманні чуйність і доброта, турботливість і комунікабельність, дисциплінованість і відповідальність.
            «…она – моя помощница, моя спасительница, моя собеседница, моя палочка-выручалочка. Ирина помогает мне во всех делах по дому: прополоть, пропылесосить, сменить и постирать постельное бельё, в магазин сходить и т.д. Не перечислить всех её услуг. Если заболею, то она вызовет фельдшера Сидор Е., если надо, то и врача-терапевта районного. А когда понадобились срочно антибиотики, то она «слетала» на машине в аптеку и доставила всё, что надо, чтобы я скорее выздоровел» - так відгукується про Ірину Володимирівну один з її підопічних Макєєв Іван Миколайович.
У День працівника соціальної сфери – професійного свята, приєднуємося до Макєєва І.М. і вітаємо героїню цього нарису його ж словами: «хочется пожелать дорогой моей Иринке крепкого здоровья, счастья, мира, благополучия, семейного тепла и уюта, чтобы ей сил хватило на многие годы для семьи и для нас, её подопечных».