вівторок, 15 листопада 2016 р.

Віддані землі добропільській




   Напередодні Дня працівників сільського  господарства хочемо розповісти про ветеранів праці, які працювали в сільському господарстві району.
    Анатолій Григорович Мамонов, народився в с.  Завидо-Борзенка. В 1968 році після служби в армії повернувся в рідне село і пішов працювати механізатором в колгосп « 1 Травня». Працелюбний, порядний, трохи сором’язливий, він 44 роки славив рідне село, колгосп, Добропільський район.
    Землі в колгоспі родючі, врожаї зернових – високі. На збиранні врожаю (в пил, спеку) він на своєму комбайні СК-5 «Нива» завжди був серед передовиків жнив в районі.
   В 1975 році Анатолій Григорович був нагороджений орденом Трудового Червоного Прапору, в 1984 році йому було присвоєно почесне звання Заслуженний механізатор України, а в 1986 році – чергова нагорода – орден Жовтневої революції.
    Ось уже 45 років поруч з Анатолієм Григоровичем його дружина Валентина Дмитрівна. В 18 років після закінчення Донецького медучилища вона приїхала працювати завідуючою ФАПом с. Завидо-Борзенка, де і залишилися назавжди.
В її трудовій книжці тільки один запис – Завідуюча ФАПом с. Завидо-Борзенка (35 років). Багатьом немовлятам вона допомогла народитися. Не боялася ні хурделиці, ні повені, ні багна. За першим покликом, проханням допомоги йшла до малого і старого. А в перші роки роботи на плечах за 10 кілометрів носила ліки з с. Криворіжжя.
   За відданість землі Добропільській щиро вдячні подружжю Мамонових!