понеділок, 5 грудня 2016 р.

5 грудня – Міжнародний день волонтера




           Волонтерство – це соціальне явище, яке набуло значного поширення в усьому світі, воно не має кордонів. Волонтерська діяльність – стан душі, шлях до самопізнання і самоперевірки. У добровільній діяльності беруть участь різні категорії волонтерів, люди різного віку і статі, з  освітою і без неї, які спроможні відчувати біль і потребу інших, вчасно прийти на допомогу.

        В цей день хочеться привітати всіх добровольців з числа  учнівської молоді, пенсіонерів, сільських жителів, хто безкорисливо допомагає тим, хто попав в біду.

      Можна привести немало прикладів участі пенсіонерів, жінок у волонтерському русі «Пенсіонер - пенсіонеру». Так, Савірська Любов Іванівна з с. Шевченко ось уже 6 рік щоденно допомагає 86-річному Прокоф`єву С.А. Романова Галина Олександрівна надає допомогу Альошиній Г.Є. Їх односельчанки Плясовиця Валентина Семенівна, Столяр Ірина Олександрівна оглядають одинокого Товкача Віктора Івановича.
    А жителька с. Мирне Шилівської ради Соловйова Людмила Дмитрівна 2 роки доглядала подружжя Рябініних Івана Олексійовича та Софію Миколаївну.
     До волонтерського руху активно залучаються учні шкіл Добропільського району.
     В  останньому конкурсі волонтерських загонів переможцями стали члени волонтерських загонів «Молодь за майбутнє» (Золотоколодязянська ЗОШ), «Іскра вогню великого» (Світлівська ЗОШ), «Турбота» (Октябрська ЗОШ), «Добротворці» (Нововодянська ЗОШ).
     Представники Нововодянської сільської громади, жінки, молодь, випускники школи у серпні 2016 року встановили пам’ятники директорам школи Цивирко Людмилі Григорівні, Резнику Івану Андрійовичу, а волонтери з числа учнів доглядають за їх могилами.
       Волонтери Золотоколодязянської школи прочистили від гілля посадку вздовж дороги с. Золотий Колодязь – с. Рубіжне і виготовили з нього тин на місці майбутньої дитячої площадки.
      В день волонтера бажаємо всім, хто причетний до добрих справ, здоров`я, ініціативи, наснаги.
    Хай і надалі множаться добрі справи, ряди волонтерів на Добропільшині!