середу, 1 лютого 2017 р.

Податкові консультації – 2017




  Як повідомила начальник відділу обслуговування платників Квасовчак Н.Д., змінено порядок надання податкових консультацій платникам податків.
  Контролюючі органи, за зверненням платників, надають безоплатно індивідуальні податкові консультації з питань практичного застосування окремих норм податкового та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, протягом 25 (раніше - 30) календарних днів, що настають за днем отримання такого звернення даним контролюючим органом. Вказаний термін може бути продовжено уповноваженою особою органу ДФС на строк не більше 10 календарних днів, із письмовим повідомленням платника про таке продовження до закінчення 25-денного строку.
    Також вказаними змінами чітко визначено обов’язкові реквізити такого звернення у письмовій формі, та у разі, якщо звернення не відповідає цим вимогам, податкова консультація не надається, а надсилається відповідь у порядку та строки, передбачені Законом України «Про звернення громадян».
     За вибором платника податків індивідуальна податкова консультація надається в усній або письмовій формі. В усній формі консультації надаються контролюючими органами та державними податковими інспекціями, а у письмовій формі - контролюючими органами в АР Крим, містах Києві та Севастополі, областях, міжрегіональних територіальних органах, центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну податкову і митну політику. Щодо узагальнюючих податкових консультацій, то їх надаватиме Міністерство Фінансів. Вони підлягатимуть оприлюдненню на офіційному веб-сайті Мінфіну протягом 5-ти календарних днів з дня їх надання.
    Квасовчак Н.Д. також звернула увагу, що вказані зміни наберуть чинності з 1 квітня 2017.