пʼятниця, 20 січня 2017 р.

Районний урочистий захід до Дня Соборності України



    20 січня заступник голови районної ради Ірина Стрепоченко, голова районної держадміністрації Дмитро Кірносов, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, виконавчого апарату районної ради, представники громадськості, селищний, сільські голови взяли участь в урочистому заході з нагоди відзначення Дня Соборності України», який проходив в залі засідань районної ради.
  День Соборності України – свято, що відзначається з 2011 року в день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.
   Йому передувало підписання (22 січня 1918 р.) Четвертого універсалу Центральної Ради, яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою. Західно-Українську Народну Республіку було проголошено в листопаді 1918 року. Процес об'єднання України завершився 22 січня 1919 року. Офіційно в Україні День Соборності відзначається з 1999 року.
      Під час виступу Ірина Стрепоченко  зазначила, що відзначення Дня Соборності України, вшанування борців за незалежність – моральний обов'язок кожного українця: «Цей день – глибинний слід в історичній пам'яті нашого народу. До незалежності наша держава йшла довгим, тяжким та жертовним шляхом. Це століття боротьби славних предків. День Соборності нагадує нам про найсвятіші духовні цінності, про те, що наша держава – соборна, унітарна! Нажаль, сьогоді Україна знову переживає нелегкі часи. Мабуть, кожен з нас мріє про те, аби прийшов мир на нашу рідну землю. Ми свято віримо, що так і буде».


   Працівники Світлівського Будинку народних традицій та Шевченківського сільського будинку культури підготували чудовий святковий концерт.