четвер, 12 січня 2017 р.

Виплата зарплати «в конверті» - негативне явище, яке руйнує добробут громадян

   Як повідомила заступник начальника відділу податків і зборів з фізичних осіб Шаповалова Марія, з 1 січня 2017 року роботодавці за зарплату «в конверті» будуть оштрафовані на 320 тисяч гривен.

Президент України Петро Порошенко 27 грудня 2016року підписав закон про внесення змін до законодавчих актів України, яким передбачається введення штрафу за виплату зарплати «в конверті» у розмірі 100 мінімальних заробітних плат (з 1 січня 2017року це 320 тис.грн.).
  Підприємці будуть оштрафовані у розмірі 100 мінімальних заробітних плат у разі недопущення державного інспектора праці до перевірки, якщо вона здійснюється з метою виявлення неоформлених найманих працівників, виплати заробітної плати без нарахування та сплати ПДФО, єдиного внеску та військового збору.
  Добропільська ОДПІ вкотре звертається до громадян з нагадуванням, що офіційне працевлаштування – це державний захист від незаконного звільнення, безпечні і здорові умови праці, гарантоване право на відпочинок та своєчасно виплачена заробітна плата.