вівторок, 10 січня 2017 р.

Новації законодавства для платників акцизного податку



    Як повідомила старший державний ревізор-інспектор з питань контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів, відповідно до п.п. 6 п.2 р.ІІ Закону України від 20.12.2016р. №1791-VІІІ внесено зміни до Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" від 19.12.1995 №481/95-ВР (далі – Закон №481), для суб’єктів господарювання алкогольних напоїв та тютюнових виробів з роздрібної торгівлі підакцизних товарів з 01.01.2017 року скасовано обов’язок подавати щомісячний звіт про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів (1-РА, 1-РТ) (відповідних уточнень зазнала ч.3 ст.16 Закону №481).

     Водночас передбачено: штрафи за неподання чи несвоєчасне подання звіту або подання звіту з недостовірними відомостями про обсяги обігу алкогольних напоїв і тютюнових виробів не застосовуються до суб’єктів господарювання, які отримали ліцензію на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та/або тютюновими виробами, з дати виникнення зобов’язання щодо подання такого звіту.
    Але слід зауважити, що обов’язок подавати декларацію з акцизного податку залишається у платників, які здійснюють роздрібний продаж підакцизними товарами, не пізніше 20 числа кожного місяця.