середу, 4 січня 2017 р.

Нове в законодавстві



Громадяни, які отримують допомогу при усиновленні дитини,
також мають бути застрахованими особами 
   Кабінет Міністрів схвалив проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо віднесення до застрахованих осіб окремих категорій громадян». Мінсоцполітики розробило проект акта з метою врегулювання питання віднесення осіб, які отримують допомогу при усиновленні дитини, до застрахованих осіб.
         У Міністерстві роз’яснили, що особи, які відповідно до законів отримують допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку та/або при народженні дитини, є застрахованими. За таких осіб сплачується єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за рахунок коштів Державного бюджету України.
          Відповідно до Закону „Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні” з 01 липня 2014 року об’єднано допомогу при народженні дитини та по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку в один вид допомоги. Таким чином, особи, які отримували тільки допомогу при усиновленні дитини, залишилися не застрахованими.
          З прийняттям Парламентом зазначеного проекту Закону вони також підлягатимуть загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню за рахунок коштів Державного бюджету України. Тим самим буде забезпечено соціальну справедливість, наголошують у Мінсоцполітики.