вівторок, 24 січня 2017 р.

Про електронні ключі для подання е-декларації, що необхідно знати ?



Як повідомила начальник відділу обслуговування платників Квасовчак Н.Д., державні службовці та посадові особи, уповноважені на виконання функцій держави чи місцевого самоврядування, можуть отримати ключі електронного цифрового підпису, що використовуються для заповнення і подання е-декларації, в підрозділах Акредитованого центру сертифікації ключів ІДД ДФС України.
      Для подання декларації за минулий рік суб’єкт декларування має використовувати особистий ключ електронного цифрового підпису (далі – ЕЦП) отриманий для виконання своїх службових обов’язків. Разом з цим, особи, які припинили діяльність пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування протягом звітного року, отримують послуги ЕЦП як фізичні особи, а не як посадова особа органу державної влади, органу місцевого самоврядування, підприємства, установи або організації державної форми власності, про що інформує офіційний сайт АЦСК ІДД ДФС України. 
Для безперешкодного та комфортного отримання послуг ЕЦП просимо не відкладати візит до представництв Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДФС на кінець звітного періоду.
Квасовчак Н.Д. також звернула увагу, що уже впродовж кількох років платники податків активно користуються електронними ключами від ДФС, що мають належний рівень захисту.
Запрошуємо суб’єктів декларування отримати посилені сертифікати на ключі електронного цифрового підпису за адресами: 
-                  у центрі обслуговування платників ДПІ у м.Краматорську, за адресою: м. Краматорськ, бульвар Машинобудівників, буд.22, зала 3, довідки за телефоном: (06264) 7-43-87
-                  у центрі обслуговування платників Іллічівського відділення Маріупольської ОДПІ, за адресою: м. Маріуполь, просп. Металургів, буд.193, каб. 212, довідки за телефоном: (0629) 38-45-39