вівторок, 28 лютого 2017 р.

Нове в законодавстві


З квітня підвищується розмір допомоги з безробіття

Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності переглянув розмір щомісячної допомоги з безробіття.
З 1 квітня 2017 року набере чинності постанова Правління Фонду № 132, яка встановлює нові мінімальні розміри допомоги по безробіттю.

У документі зазначається, що з 1 квітня 2017 року мінімальний розмір допомоги по безробіттю становитиме:
-          для осіб, зазначених у частині другій статті 22 Закону України "Про загальнообов’язкове  державне  соціальне страхування на випадок безробіття", 544 гривні;
-          для осіб, зазначених у частині першій статті 22 Закону України "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття" –
-           1280 гривень.
нагадаємо, що Допомога по безробіттю виплачується з 8-го дня після реєстрації застрахованої особи в установленому порядку в державній службі зайнятості.
Виплата допомога по безробіттю особам, які звільнилися з останнього місця роботи за власним бажанням без поважних причин, починається з 91-го календарного дня.
Загальна тривалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 360 календарних днів протягом 2 років.
Для осіб передпенсійного віку (за 2 роки до настання права на пенсію) тривалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 720 календарних днів, для осіб, які шукають роботу вперше, та інших незастрахованих осіб — 180 календарних днів.