четвер, 23 лютого 2017 р.

Добропільська ОДПІ проводить заходи щодо легалізації праці та заробітної плати


    Як повідомила головний державний ревізор відділу податків і зборів з фізичних осіб Стрельченко Наталя, з метою упередження негативних наслідків від тіньової заробітної плати, Добропільською ОДПІ систематично вживаються заходи щодо детінізації доходів і відносин у сфері зайнятості населення. При цьому здійснюється контроль за оформленням трудових відносин з найманими працівниками та відповідності рівня виплачуваної заробітної плати мінімальним соціальним гарантіям.

    Легалізація заробітної плати, прихованої зайнятості на сьогодні є одним з пріоритетних напрямків роботи Добропільської ОДПІ, фахівці якої вкотре звертають увагу працедавців на обов’язковість неухильного дотримання трудового і податкового законодавства.
   Так, протягом січня- лютого 2017 року легалізована працю 93 громадян, з якими роботодавці офіційно оформили трудові відносини, додатково до бюджету надійшло майже 90,0 тис.грн.
   Зареєструвались та набули законного статусу фізичних осіб - підприємців 73 громадянина, від яких додатково бюджет отримав 125,5 тис.грн. податків.
    Впродовж поточного року за результатами проведеної індивідуально-роз'яснювальної роботи 25 суб'єктів господарювання підвищили рівень заробітної плати своїх найманих працівників до рівня не нижче мінімального, внаслідок чого бюджет додатково поповнився на 39,0 тис.грн.
   Робота у напрямку викорінення порушень податкового та іншого законодавства при виплаті заробітної плати триватиме й надалі.

Джерело:Добропільська ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області.