неділя, 5 лютого 2017 р.

Легалізація зайнятості населення та заробітної плати – головне питання сьогодення

         Як  повідомила  заступник начальника відділу податків і зборів з фізичних осіб Марія Шаповалова, проблема виплати зарплати в «конвертах» і неоформлених працівників все ще залишається не вирішеною остаточно.
Статистика свідчить, що об'єм надходжень з податку на доходи є значним вкладом до місцевого бюджету, тому реалізація завдань по виконанню соціально економічних програм  безпосередньо  пов'язана  з  виплатою  легальної заробітної плати.

Основним джерелом наповнення місцевого бюджету є податок з доходів фізичних осіб. Ці кошти спрямовуються на вирішення соціальних проблем кожного населеного пункту, якісного медичного обслуговування, належного рівня освіти та культури. Зменшення заборгованості по заробітній платі чи легалізація доходів - це не тільки надходження до бюджету, а й захист прав та законних інтересів платників податків.
З метою подолання негативних наслідків тіньової заробітної плати та неофіційного працевлаштування громадян, Добропільською  ОДПІ вживаються заходи щодо детінізації доходів і відносин у сфері зайнятості населення за декількома напрямками, серед яких легалізація праці неоформлених найманих працівників, контроль за здійсненням підприємницької діяльності у правовому полі, за рівнем розміру заробітної плати не нижче законодавчо встановленого мінімуму.
         Тому, Добропільська ОДПІ звертається до роботодавців, які надають перевагу виплаті заробітної плати «в конвертах» з проханням проявити свою громадянську позицію, легалізувати реальну заробітну плату працівників і не прирікати їх на низькі соціальні  виплати та  майбутнє без пенсії.

Джерело: Добропільська ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області.