четвер, 2 березня 2017 р.

Краєзнавча діяльність сільських бібліотек



   1 березня в центральній бібліотеці відбувся семінар бібліотечних працівників району на тему «Місія бібліотек у формуванні духовного потенціалу та збереження культурної спадщини».
   Відкрила роботу семінару директор ЦБС Чикар С.В. Працівники методико-інформаційного відділу ЦБС ознайомили присутніх з консультацією «Бібліотечне краєзнавство у системі формування духовності користувачів» та методичними порадами про використання сучасних форм і методів популяризації краєзнавства в роботі бібліотек.
    Бібліотекар центральної бібліотеки Бичкарьова С.І. представила мультимедійну презентацію «Літературне краєзнавство як засіб патріотичного виховання і формування творчих здібностей читачів». Також за допомогою мультимедійної презентації розповіли про краєзнавчу діяльність своїх бібліотек: Романченко В.М. – завідуюча Святогорівською сільською бібліотекою та бібліотекар Шилівської сільської бібліотеки Гайдоба Н.Ф.

В подальшому відбувся обмін досвідом краєзнавчої роботи сільських бібліотекарів. Найбільш цікавими і змістовними були виступи працівників Криворізької, Світлівської, Добропільської сільських бібліотек. В цілому робота семінару була насиченою, актуальною, пізнавальною і необхідною для подальшого розвитку краєзнавства в бібліотеках району.

Джерело:http://dobropolbiblio.blogspot.com