середа, 19 квітня 2017 р.

У Донецькій області зможуть продавати державне майно за новими правилами



     У Краматорську відбулось підписання Меморандуму про приєднання Донецької облдержадміністрації до проекту Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та Transparency International Україна «Прозорро. Продаж». Цей електронний майданчик дозволить прозоро, швидко та ефективно реалізовувати державне та комунальне майно.

     Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський зауважив, що ця система на рівні з «Прозорро. Закупівлі» дозволить більш ефективно використовувати бюджетні кошти, економити та перенаправляти кошти на розвиток Донецької області.
      «Я з великим задоволенням підписав даний меморандум і сподіваюсь, що ми виконаємо дві місії – ми спростимо доступ до об’єктів всіх суб’єктів господарювання та збільшимо надходження до бюджетів муніципалітетів, районів та області за рахунок підвищення вартості продажу об’єктів. Особливо це стосується земельних ділянок», – заявив Павло Жебрівський.
     Також очільник області зазначив, що подібні пілотні проекти дозволяють наближати Донеччину до європейський стандартів управління, створюють якісно інші умови для бізнесу та стимулюють підприємців до співпраці з державою. Окремо Павло Жебрівський підкреслив виключення корупційної складової зі структури торгів.
 Джерело: Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації.