вівторок, 11 квітня 2017 р.

ФОРУМ КРАЄЗНАВЦІВ


Сьогодні заступник голови  районної ради Ірина Стрепоченко та керуючий справами районної ради  Любов Барлет прийняли участь у форумі «Мета краєзнавця – розкривати історію малої батьківщини», організованому архівним відділом Добропільської райдержадміністрації.
         Форум зібрав небайдужих до історії свого краю людей.
         Василь Перейма, керівник апарату райдержадміністрації, відкриваючи зібрання, спочатку оголосив «хвилину мовчання», якою вшанували пам'ять загиблих в роки війни радянських військовополонених концентраційного табору у селі Кам’янка.
         Віктор Батицький доніс до присутніх цю жахливу сторінку з історії нашого краю, розповів про збір спогадів очевидців того часу та про те, що підштовхнуло його до краєзнавчої роботи.
         Ірина Петрівна Стрепоченко запропонувала впорядкувати територію навколо пам’ятника страченим в’язням концтабору: викорчувати поросль, насадити декоративні дерева, кущі, квіти тощо.
         Виконком Шилівської сільської ради, місцеві депутати та  активна громадськість повинні опікуватися цим питанням насамперед – такого висновку дійшли усі виступаючі.
         Також внесено пропозицію щодо продовження  районною центральною бібліотекою роботи по збору та документуванню історичних подій Добропільщини.
         Любов Чамор поінформувала про те, що на базі архівного відділу райдержадміністрації державним архівом Донецької області у червні поточного року буде проведено виїзне засідання експертно-перевірної комісії і до цього заходу заплановано створення виставки документальних матеріалів з історії району. Вона висловила сподівання на подальшу плідну співпрацю з місцевими краєзнавцями.
         По закінченню заходу присутні мали можливість оглянути чисельні фотосвітлини минулих часів з метою можливої ідентифікації осіб, увіковічених на фотознімках.