середа, 17 травня 2017 р.

В уряді уточнили перелік документів для відкриття рахунків переселенцями



Міністерство з тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб оприлюднило перелік документів, необхідних для відкриття банками рахунків фізичним особам, які зареєстровані в АР Крим,  м. Севастополі, Донецькій та Луганській областях, але перемістилися на материкову частину України.
Для відкриття рахунку в національній чи іноземній валюті вам необхідні такі документи:

- паспорт або інший документ, що посвідчує особу;
- документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків;
- довідка, яка засвідчує Ваш статус резидента. Це може бути довідка про реєстрацію місця проживання/перебування особи, або довідка, яка підтверджує місцеперебування громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території або переселилися з неї, або довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.
Переселенці не зобов’язані надавати банку інших документів, роз’яснив Національний банк України на запит Міністерства.
«Звертаємо вашу увагу, що порядок відкриття рахунків фізичним особам регулюється главами 6 та 10 Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземній валютах, затвердженої постановою Правління НБУ від 12.11.2003 №492, а також постановою правління НБУ від 03.11.2014 №699, прийнятої у зв’язку із режимом тимчасової окупації на території вільної економічної зони «Крим», – ідеться у повідомленні.