четвер, 18 травня 2017 р.

«А над світом українським вишивка цвіте»




    18 травня в залі засідань Добропільської районної ради відбувся урочистий захід «А над світом українським вишивка цвіте», присвячений Дню вишиванки.
   На заході було присутнє керівництво району, працівники структурних підрозділів районної ради та райдержадміністрації і інші. Більшість присутніх одягли найколоритніше вишите вбрання - сорочки, плаття, щоб продемонструвати всю красу неповторність і майстерність української вишивки.
   Людина і праця, людина і пісня, людина і витвір мистецтва – це все вічне, безсмертне, щось своєрідне і глибоко вражаюче.
  Наш український народ працьовитий, щедрий на таланти, здібний, обдарований. Якщо працювати – то до сьомого поту, якщо співати – то дзвінко, розложисто, якщо творити щось – то неповторно, захоплююче. Виший рушник і вишита сорочка давно стали українськими народними символами-оберегами.
 А в холі була презентована виставки вишитих сорочок, серветок, рушників «Візерунком стане рідний край»
  Творчі колективи подарували усім присутнім гарний настрій та побажали родинного затишку та надії на щасливе майбутне.
  Участь у святі прийняли представники Ассоціації учасників АТО Львівщини на чолі з своїм керівником Тарасом Маслянка.
  В рамках акції «Книга – для друга» гості привезли в подарунок дітям району україномовні книжки з побажаннями від дітей Львівщини. В свою чергу, вони будуть дуже вдячні за відповіді, отримані від дітей Добропільщини.