середу, 17 травня 2017 р.

Фахова майстерня з питань децентралізації




     16 квітня 2017  голова Добропільської районної ради Тамара Бєлянкіна взяла участь у фаховій майстерні на тему: «Особливості формування територіальних громад області в умовах децентралізації», яку проводила у місті Покровську Всеукраїнська асоціація районних та обласних рад,  за участю представників Мінрегіону  та виконавчого апарату обласної ради.

    Питання децентралізації дуже болюче і потребує внесення  багатьох змін у діюче законодавство або прийняття нових законів. Головами районних рад з цього питання  було надано багато пропозицій, які необхідно винести на розгляд Кабінету Міністрів України.
    Жваво обговорювався законопроект «Про порядок утворення, ліквідації районів, встановлення і зміни їх меж», який  визначає механізми утворення нових укрупнених районів, через ліквідацію теперішніх. За словами авторів Закону, такий документ необхідний у зв’язку з утворенням об’єднаних територіальних громад, що повністю або у більшій своїй половині переймають на себе функції як районних рад, так і відповідних державних адміністрацій.