неділя, 28 травня 2017 р.

Зміни до Закону про реформування друкованих ЗМІ винесли на обговорення


Держкомтелерадіо виніс на громадське обговорення проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» щодо удосконалення механізму реформування друкованих засобів масової інформації». Про це повідомив Урядовий портал.
У повідомленні зазначено, що моніторинг процесу реформування свідчить про те, що засновники державних і комунальних видань ігнорують вимогу Закону, якою передбачається у місячний строк після надходження пропозиції трудового колективу редакції ухвалити рішення про реформування.

Також практикою стали звільнення редакторів комунальних ЗМІ без згоди трудового колективу, незаконне відчуження майна редакцій, скорочення штату працівників редакції. Окрім того, процес реформування супроводжується оскарженням в судах бездіяльності або неправомірних дій органів влади та органів самоврядування. .
Запропонованими змінами, зокрема, пропонується, що у випадку скорочення штату редакції ЗМІ засновник (співзасновники) редакції зобов’язаний виплатити звільненому працівникові компенсацію згідно із законодавством. Окрім того, пропонується заборонити у період реформування зміни до штатного розпису, розірвання трудового договору з керівником редакції з ініціативи засновника (співзасновників) або уповноваженого органу без згоди трудового колективу.