неділю, 14 травня 2017 р.

Відкриття дитячого майданчику до свята Матері


         В селі Новоукраїнка свято  розпочалося з відкриття дитячого майданчика, якому жителі села дали чудову назву «Веселкове дитинство».  
     В цьому маленькому затишному селі немало дітлахів, які довго чекали на майданчик. А дорослі давно готувалися до його встановлення. Неодноразово піднімали це питання перед селищною радою. І нарешті сталося...

Цікава історія створення цього майданчика.  Жителі всіх сіл Святогорівської селищної ради просили кошти на майданчик. І селищний голова оголосив на сесії, що першими отримають кошти ті, хто хоча б пісочницю для дітей зробить своїми руками. Жителі села Новоукраїнка на чолі з депутатом районної ради Людмилою Камінською та депутатом селищної ради Петром Смучком не довго барилися. І зявилася біля клубу пісочниця. Селищна рада  з місцевого бюджету закупила обладнання, а встановлювали та облаштовували майданчик самі жителі.
На святі була присутня голова Добропільської районної ради та керівництво селищної ради. Тамара Миколаївна привітала всіх присутніх з святом Матері та відкриттям майданчику.
Учасники художньої самодіяльності, які займаються при сільській бібліотеці с.Новоукраїнка, подарували присутнім пісні і танці. Треба відзначити, що маленькі учасники клубу «Україночка» нічим не поступляться  колективам інших клубних закладів району. Вагомий внесок у підготовку як самого заходу так і своїх вихованців внесли керівник бібліотечного закладу Людмила Камінська і художній керівник Святогорівського будинку культури Олександр Бойко.



Як годиться на відкритті – перерізали стрічку. Це право жителі надали селищному голові Віктору Бєлянкіну і депутату селищної ради Петру Смучку. І відразу майданчик заполонили діти. Заради їх радісних посмішок варто робити такі добрі справи. 



Свято стало ще однією сходинкою до згуртування односельців, до сімейного зближення та родинного єднання.


А напередодні свята в селі  на місцевому ставочку оселився лебідь. Декілька днів перед цим він зявився біля подвір’я місцевого жителя. Літати не міг. Його виходили і тепер він гордовито плаває серед сільських гусей.