середу, 12 липня 2017 р.

Навчальний візит у Вінниці



     За сприянням Добропільської районної ради Тетяна Гудзовата, секретар Криворізької сільської ради у складі делегації з Донецької та Луганської областей  з 11-17 липня 2017 року бере участь у навчальному візиті по обміну досвідом у Вінницькій області, в рамках реалізації Проекту ПРООН «Відновлення врядування та примирення в охоплених конфліктом громадах України» за фінансової підтримки Європейського Союзу, Швеції та Швейцарської Конфедерації.
Тетяна Леонідівна поділилася своїми враженнями від першого дня перебування у візиті: «Прибули ми до м.Вінниця о 6 ранку, дуже довготривала поїздка видалась (20 годин у автобусі). Після невеликого відпочинку нас познайомили з містом. Першочергово відвідали Парк Дружби Народів. Парк знаходиться у спальному районі міста і був дуже у занедбаному стані. На його розвиток з місцевого бюджету кошти не виділялись. Все розпочалося з декількох активістів, які взяли до рук сокири та розпочали розчищати паркову зону. Долучили бізнес та не байдужих громадян. Парк займає 54 га, під пляж виділено 3 га. Весь парк ділиться на зони: пляжна зона, спортивна, для барбекю, окремо для пікніка, навіть про домашніх тварин не забули, також є тиха зона для літніх людей та мам з дітками. Все організовано за кошти спонсорів. Працюють в парку близько 20 чол., тому третина залишається не розчищеною.
І ось наша прогулянка переходить до центра міста. Ви знали, що населення міста складає всього 380 тис. чол.? Саме найголовніше що це місто дуже чисте, красиве, колоритне та привітливе. В нашій «команді» зібралися представники двох областей Донецької та Луганської та з першого дня ми знайшли спільну мову і атмосфера у нас дружня, бо у всіх одна мета – впровадження та реалізація чогось нового для розвитку нашої громади».