середа, 26 липня 2017 р.

Новини із сесійної зали



             З ТУРБОТОЮ ПРО ЛЮДЕЙ
За підсумками 18 чергової сесії Добропільської районної ради прийнято 12 рішень, одним з яких є «Про підтримку звернення депутата Добропільської районної ради».
До своїх колег, депутатів районної ради, звернулася Надія Кравченко з проханням підтримати її звернення до Міністерства соціальної політики та Кабінету Міністрів України.
    Про що йдеться мова?
    Згідно Порядку здійснення контролю за проведенням соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам за місцем їх фактичного проживання/перебування, затвердженого постановою КМУ від 08.06.2016 №365 «Деякі питання здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам», контроль за проведенням соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам здійснюють структурні підрозділи з питань соціального захисту населення шляхом відвідування не рідше ніж один раз на шість місяців фактичного місця проживання/перебування внутрішньо переміщеної особи, про що складається акт обстеження матеріально-побутових умов сім’ї.
   Стосовно тимчасово переміщених осіб, які на підконтрольній Україні території влаштувалися на постійну роботу, депутат пропонує наступне.
    При наданні такими особами органам соціального захисту населення оформленої належним чином довідки підприємства, установи, організації про працевлаштування, перевірку присутності таких громадян на даній території проводити іншим чином, ніж відвідування в робочий час державним соціальним інспектором місця проживання даної особи кожні 6 місяців.
    Необхідно надати працівникам соціального захисту населення право доступу до бази даних податкової інспекції, Пенсійного Фонду України, де у відповідних формах звітності чітко видно, що ці люди працюють, сплачують податки, соціальні внески і не потребують регулярних перевірок за місцем проживання їх фізичної присутності.
  Це призведе до більш раціонального використання трудових та фінансових ресурсів.